Винаги най-големите жертви на родителските войни са децата. Родителите са изградени

...
Винаги най-големите жертви на родителските войни са децата. Родителите са изградени
Коментари Харесай

Адвокат: Най-големите жертви на родителските войни са децата

Винаги най-големите жертви на родителските войни са децата. Родителите са построени персони и повече схващат какво им се случва. Децата не схващат за какво обичаните им хора се карат между тях, за какво не могат да ги виждат от един миг нататък и страдат най-вече. Този коментар направи пред БНР юрист Карло Луканов преди плануваните за през днешния ден два митинга на татковци поради убийството на Пейо Пеев.

Трябват законови промени. Искаме на първо място  да се вкара хипотеза за споделено родителство , тъй като това би изкарало доста хора от родителските войни, акцентира Луканов в предаването " Преди всички ". Според него е доста значимо неизпълнението на правосъдните решения, както и бързината, с която се работи.

" Искаме да се вкара правилото едно дете – едно дело. Всичко да влиза в едно дело и то да не бъде приключвано, до момента в който детето не стане на 18 години. Ако се наложи да се трансформира решението, да се отваря същото дело. Сега има ситуации, в които едни и същи хора водят между тях 5-6 каузи. Детето пораства и то има потребност от доста бърза реакция, за него времето върви по различен метод. "

Чиста случайност е, че се получиха два митинга. Първият ще се влее във втория, изясни юристът преди плануваните за довечера две прояви по един и същи мотив. Единият митинг е плануван за 17.00 часа пред Министерството на правораздаването, а другият е плануван за 18.00 часа пред Министерския съвет.

Според него дискриминацията сред майките и бащите потегля от правосъдната процедура през 70-те години, от тълкувателно разпореждане, което е било доста положително за времето си, само че по думите му, " правосъдната процедура е като огромен транспортен съд – мъчно завива ".

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР